Baggerloop: rennen door sloten en modder voor goede doel

DIDAM – Triatlonvereniging Triathliem houdt op zondag 4 maart weer de Baggerloop. De ‘run met de meeste fun’ wordt dit jaar voor de 21ste keer georganiseerd.

Het parcours van de Baggerloop gaat grotendeels over onverharde grond in de natuur rondom Westernboerderij De Baerle in de buurtschap Greffelkamp in Didam. De deelnemers rennen door de wei, via sloten, soppend in de modder, over stoere paden.

De laatste jaren is de Baggerloop uitgegroeid tot een begrip bij hardlopers. Maar het is toch vooral de jeugd die de weg heeft gevonden naar de funloop in de natuur. Samen met hun ouders rennen kinderen over een verkort parcours. Na afloop kunnen ze zich, net als de overige deelnemers, in een groot bassin gevuld met warm water afspoelen.

Iedere loper kan op zijn of haar eigen niveau aan de baggerloop meedoen. Het evenement begint om 10 uur met de jeugdloop, waarbij de kleinsten (tot en met 10 jaar) een kleine ronde lopen van 1,3 kilometer en de jeugd tot en met 16 jaar een hele ronde van 2,5 kilometer. Bij de finish ligt er voor elke deelnemer een RenneVoorDuchenne-polsbandje klaar.

Daarna start om 11 uur de Baggerloop, een hardloopwedstrijd over 10 kilometer, waarbij de deelnemers vier rondjes lopen. De snelste drie dames en heren krijgen een prijs. Het is voor volwassenen niet verplicht om de 10 kilometer te rennen. Ze kunnen ook één, twee of drie rondes lopen, afhankelijk van je conditie of motivatie.

Renne voor Duchenne
Na elke ronde van 2,5 kilometer krijgt elke deelnemer een polsbandje van RenneVoorDuchenne. Sinds 2012 steunt de organisatie van de Baggerloop het Duchenne Parent Project. Onder het motto Renne voor Duchenne wordt er geld opgehaald voor kinderen die lijden aan deze spierziekte.

Het inschrijfgeld bedraagt voor de jeugd 4 euro en voor volwassenen 7,50 euro. Inschrijven kan via www.bagger.baggerloop.nl. De toeschouwers hebben bij de Baggerloop ook veel plezier als ze de deelnemers zien langskomen en ploeteren door de modder.Facebooktwittergoogle_plus