Archeologische opgravingen Kollenburg open voor publiek

DIDAM – Rijkswaterstaat houdt zaterdag 18 mei een publieksdag rond de archeologische opgravingen op de locatie Kollenburg in Didam. Als voorbereiding op de doortrekking van de A15 en verbreding van de A12 vinden hier verschillende archeologische onderzoeken plaats. Zaterdag kan iedereen zien hoe dat in zijn werk gaat.

Op Kollenburg zijn sporen gevonden van een nederzetting uit de late ijzertijd (250 tot 0 jaar voor Christus). Archeologen hebben resten van boerderijen kunnen traceren. Eén van de huizenplattegronden is op de open dag te zien. Daarnaast zijn er ook vondsten gedaan die een beeld geven van het dagelijkse leven van toen, zoals aardewerk, weefgewichten, dierlijke botten en resten van een glazen armbandje.

Tijdens de publieksdag nemen de archeologen de bezoekers mee in de voorgeschiedenis van Kollenburg en vertellen zij over het archeologische werk en de opgraving. Voor kinderen is er een opgravingsput nagebootst, waar zij onder begeleiding van een archeoloog vondsten kunnen opgraven en met een metaaldetector kunnen oppiepen.

Iedereen is zaterdag welkom van 10 tot 16 uur. De ingang van het opgravingsterrein is aan de Kollenburgweg ter hoogte van huisnummer 12. De toegang is gratis.