Afscheid dirigent Willy Beudel op voorjaarsconcert DES

NIEUW-DIJK – Na 18 jaar trouwe dienst stopt dirigent Willy Beudel bij fanfare DES in Nieuw-Dijk. Hij neemt afscheid tijdens het voorjaarsconcert op zondagmorgen 15 april in zaal Steak’m.  

DES speelde in 2012 in Etten-Leur op het concours onder leiding van dirigent Beudel.

“De muziekvereniging beleefde een mooie tijd met de dirigent uit Groessen”, vertelt Maria Moorman namens DES. Het orkest ging onder zijn leiding vier keer succesvol op concours. Hierdoor komt de fanfare uit Nieuw-Dijk nog altijd uit in de klasse ‘Uitmuntendheid’. “Een hele knappe prestatie voor een dorpsvereniging.”

Daarnaast kijkt DES met Beudel terug op succesvolle concerten, zoals ‘Nieuw-Dijk in Muziek en Beeld’, ‘Rock Night met JJETT’ en de optredens tijdens 100 jaar Nieuw-Dijk. “Met zijn ervaring, ideeën en vakmanschap had Willy een grote inbreng in deze concerten”, zegt Moorman. “Hij wist precies welke muziek bij het orkest paste en zorgde voor een goede opbouw richting concert en concours. In onze historie is hij ook degene die het langst bij DES heeft gedirigeerd.”

Tijdens  het komende voorjaarsconcert wordt de scheidende dirigent in het zonnetje gezet voor zijn grote inzet. De slagwerkgroep en de fanfare verzorgen beiden een deel van het concert met mooie concertwerken en populaire muziek. Ook huldigt voorzitter Tom Kluitman een aantal trouwe muzikanten vanwege hun jubileum. 

Het concert begint zondag om 11 uur. De toegang is gratis. Facebooktwittergoogle_plus

Maria Moorman
Over de schrijver
Maria Moorman is muzikant bij fanfare DES in Nieuw-Dijk en verzorgt ook de pr voor de muziekvereniging.