Aangrijpend drama Sweet Country in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait op vrijdag 18 mei Sweet Country. Sweet Country is een waargebeurd en aangrijpend verhaal dat zich afspeelt in Australië in de jaren twintig. De voorstelling begint om 20 uur.

De religieuze Fred Smith is een uitzondering in de outback van Australië, waar in 1929 onder de blanke kolonisten bar weinig respect is voor de inheemse bevolking. March, zijn nieuwe buurman, maakt het echter wel heel bont. De eenzame oorlogsveteraan heeft een kwade dronk en een diepe minachting voor de Aboriginals.

Tegen beter weten in laat Smith zijn betrouwbare hulp Sam Kelly en diens vrouw Lizzie met March meegaan om te helpen bij het aanleggen van een omheining. Het loopt niet goed af. Sweet Country mondt uit in een klopjacht op Sam Kelly. De tocht voert door een majestueus, maar onbarmhartig landschap. De overweldigende natuur eist een hoofdrol op in de film.

Reserveren voor de film kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus