A United Kingdom twee keer in Filmhuis Didam

DIDAM – A United Kingdom gaat over de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en voor Botswana. De film, die is gebaseerd op waargebeurde feiten, draait vrijdag 22 en maandag 25 september in Filmhuis Didam.

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken.

Het geplande huwelijk stoot echter op veel verzet. Niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid-Afrikaanse regering. Maar diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.

A United Kingdom draait beide avonden vanaf 20 uur. De entree bedraagt 7 euro en 5 euro voor vrienden van het filmhuis. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Reserveer de kaarten vooraf via www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.