Zware maar geslaagde zesde editie van Wielerfestival Montferland

’s-HEERENBERG – Het Wielerfestival Montferland werd zondag 10 juni voor de zesde keer gehouden. Opnieuw was de Montferland Mountainbike Marathon de ‘hoofdact’. Met ruim 1200 deelnemers was dit een groot succes.

Een groep fietsers met de begeleiders Maarten Ducrot, Steven Rooks, Bart Voskamp en Gert Jacobs, vertrok achter een elektrische buggy bestuurd door Tim Coronel, om een regelmatigheidsrace te rijden door de omgeving. Foto Léon van Bon

Op het nieuwe en zwaardere parkoers, een ronde van 50 kilometer door de Montferlandse bossen, werd duidelijk dat het een behoorlijke uitdaging was om de gekozen afstand van 50, 75 of 100 kilometer af te leggen. De gemiddelde snelheid van de winnaars lag dan ook enkele kilometers per uur lager dan in eerdere edities. De snelste man op de 100 kilometer, Thom Bonder uit Assen, deed 3 uur 56 minuten over deze afstand. De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Aniek van Alphen uit Hapert.

SamenOm
Met Alliander organiseerde Wielerfestival Montferland ook de SamenOm Challenge voor racefietsers. Hierbij werd een nieuw platform gelanceerd voor organisaties die fietsen als vorm van duurzame mobiliteit willen stimuleren.

Een groep fietsers met daarbij als begeleiders Maarten Ducrot, Steven Rooks, Bart Voskamp en Gert Jacobs, vertrok achter een elektrische buggy bestuurd door Tim Coronel, om een regelmatigheidsrace te rijden en een toertocht door de omgeving. Onder hen was ook nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom.Facebooktwittergoogle_plus