Zelfjehuisschilderen.nl maakt schilderen van je huis wel heel eenvoudig

DIDAM/DUIVEN – Wil je zelf je huis schilderen of liever hulp van een vakman bij je schilderklus? Twijfel je over de kleur, juiste hoeveelheid verf, materialen en mensen die je nodig hebt. Laat je dan adviseren door Zelfjehuisschilderen.nl. Zelfjehuisschilderen.nl is een nieuw concept, dat het schilderen van je huis wel heel gemakkelijk maakt.

Jos Burgers (links) en Tonnie Rasing bij de overdracht van de eerste bedrijfswagens.

Het concept is bedacht door Jos Burgers. Als voormalig eigenaar van Burgers schilders- en onderhoudsbedrijven wordt de Didammer nog regelmatig gevraagd zijn kennis en expertise in te zetten voor familie, vrienden en kennissen. “Er moet worden geschilderd of ze willen zelf hun huis schilderen”, zegt Burgers. “Ik maak dan een advies met bijbehorende producten of een bestek waarmee ze zelf offertes kunnen aanvragen.”

Vroeger had je in Didam drie schildersbedrijven, waartussen je dan een keuze kon maken. Tegenwoordig zijn er echter zoveel zzp’ers werkzaam als schilder, dat je door de bomen het schildersbos niet meer ziet en het bijna onmogelijk is om appels met appels te vergelijken. “En dan komt er nog eens bij dat je door de economisch groei vaak lang moet wachten op de gewenste schilder.”

Veranderende markt
Markten veranderen in sneltreinvaart, duizenden mensen laten pakketen bezorgen door postbedrijven en koeriersdiensten. Planten en bomen worden geleverd met beschrijvingen hoe je ze moet verzorgen.

Dat bracht Burgers op het idee van Zelfjehuisschilderen.nl, een nieuw concept dat perfect in dat rijtje past. Via Zelfjehuisschilderen.nl krijgen consumenten van een vakschilder advies in het schilderen van hun huis en worden ze bijgestaan in de aanschaf van de goede verf, materialen en eventueel in het vinden van het juiste schildersbedrijf. Consumenten, maar ook bedrijven en instellingen kunnen zo vele euro’s besparen.

“Consumenten hoeven de deur niet meer uit, want de adviseur komt gewoon bij ze thuis”, vertelt Burgers. “Als het nodig is, voert hij ook een bouwkundige onderhoudscheck uit, geeft hij kleuradvies en levert hij de juiste verf en aanverwante producten tegen consumentenprijs. Is er een ladder of steiger nodig? Ook dat kan geregeld worden. En als het moet allemaal binnen 24 uit.” 

Franchise adviseurs
Burgers heeft in deze regio – Zevenaar, Duiven, Westervoort, Montferland en Wehl – inmiddels drie adviseurs op de weg. Het doel is om eind 2018, begin 2019 actief te zijn in tien regio’s. In 2020 zijn dat er minimaal dertig. Als het mogelijk is gaat Zeljehuisschilderen.nl landelijk.

“Ik ben hiervoor op zoek naar lokale vakschilders, die niet meer tot hun pensioen op de ladder willen staan, maar wel hun kennis en ervaring willen inzetten door middel van advies en levering. Dat wil overigens niet zeggen dat ze zelf niet meer aan schilderen toekomen. Als de consument het wil, kan de adviseur ook helpen bij de uitvoering.”

Interesse?
Zelfjehuisschilderen.nl is niet alleen bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven en instellingen. Meer weten over dit nieuwe concept? Kijk dan op de website www.zelfjehuisschilderen.nl. Ben je starter, zzp’er of heb je een klein schildersbedrijf en wil jij je klantenkring uitbreiden? Word dan franchise adviseur/schilder bij Zelfjehuisschilderen.nl. Interesse? Neem ook dan contact op met Jos Burgers via 06-1017 1721 of j.burgers@zelfjehuisschilderen.nl.

Het concept is uniek in Nederland en wordt ondersteund door Nederlands bekendste verffabrikant Sikkens. Kleurrijke auto’s, radiocommercials, mediareclame, social media, huis-aan-huisacties en clubsponsoring meten de naamsbekendheid van Zelfjehuisschilderen.nl vergroten.