Zanger en liedjesschrijver Dick van Altena in De Lantaern

ZEVENAAR – Zanger en liedjesschrijver Dick van Altena treedt zaterdag 15 september op in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Hij zingt vanaf 21 uur zelfgeschreven nummer in zijn eigen streektaal.  

Dick van Altena is geboren in Oosterhout, in het hartje van de Overbetuwe in Gelderland. Inmiddels vinden bijna 1.100 liedjes daar hun oorsprong. Heel veel artiesten van naam nemen zijn liedjes op. Inmiddels laat de zanger zich ook gelden als producer. Van 1977 tot eind 2005 was Van Altena het gezicht en vooral het geluid van countryband Major Dundee.

Eind 2002 ziet zijn album ‘Moan bove de Betuwe’ het levenslicht. Van Altena schrijft en zingt voor het eerst liedjes over ‘zijn’ Betuwe en de mensen die er wonen, in zijn eigen streektaal.  In 2014 verrast hij zijn fans met ‘Novemberwind’, zijn eerste Nederlandstalige album sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Veel tracks, zoals ‘Die arm om mijn schouder’, raken de mensen in het hart en dreigen klassiekers te worden. Zijn nieuwe cd ‘Lonely Hearts’ wordt op 6 oktober in Angeren gepresenteerd.

De zaal gaat zaterdag om 20.15 uur open. De entree is 12 euro.