Zaalvoetbaltoernooi voor sporters met een beperking

DIDAM – Spel- en Sportinstuif Gehandicapten ‘De Liemers’ houdt op zaterdag 15 september het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi is bedoeld voor mensen met een beperking en voor voetballers die spelen op C-niveau.

De deelnemers aan de 25ste editie van het toernooi.

Het toernooi dat dit jaar voor de 28ste keer wordt gehouden, vindt plaats in sporthal ‘De Muizenberg’ in Didam. De aftrap is om 10 uur. Aan het toernooi doen ploegen uit de regio mee, maar ook uit Kampen, Apeldoorn en het Duitse Rees. De winnaar van het toernooi gata met de wisselbeker naar huis. Het gaat echter niet alleen om het resultaat, maar vooral om het plezier.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. Ook het Fonds Sport Gehandicapten draagt een steentje bij. Spel- en Sportinstuif Gehandicapten ‘De Liemers houdt elke woensdagavond een instuif voor mensen met een verstandelijke beperking in de sporthal. Daar komen dan ongeveer vijftig sporters samen om onder andere te voetballen, tafeltennissen en sjoelen.