Workshops theater, beeldende vorming en hip voor nop

’s-HEERENBERG/KILDER – De combinatiefunctionarissen in Montferland houden na de voorjaarsvakantie weer allerlei naschoolse activiteiten. Kinderen kunnen op verschillende locaties in de gemeente deelnemen aan kunst- en cultuurworkshops.

Workshops beeldende vorming onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp.
Workshops beeldende vorming onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp.

Zo kunnen de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 op basisschool De Laetare in Kilder en OBS ’t Montferland in ’s-Heerenberg zich inschrijven voor drie workshops beeldende vorming onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp. Zij verzorgt op De Laetare ook drie workshops voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Op de Mariaschool in ‘s-Heerenberg worden er voor de groepen 5 tot en met 8 vijf weken lang elke dinsdagmiddag theaterworkshops gehouden onder leiding van Theo Soontiëns. Hij heeft de afgelopen periode  tijdens schooltijd dramaworkshops gegeven op alle Berghse basisscholen en is dus voor de kinderen een bekend gezicht. Daarnaast vinden er in samenwerking met Puck&Co drie workshops ‘hip voor nop, een nieuwe look voor je oude broek’ plaats voor leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8.

Deelname aan de workshops kost 5 euro per workshopreeks, inclusief materialen. Alle workshops staan op www.sjorssportief.nl. Hier is alle informatie over locaties, data en tijden te vinden. Aanmelden gaat ook via deze site. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Petra Frölich van Welcom, 06-41259919 of p.frolich@welcommail.nl.

Spelenderwijsorkest
Op 21 maart start tenslotte het Spelenderwijsorkest, een bijzondere samenwerking tussen Harmonie De Club, Muziekvereniging DES Nieuw-Dijk, Kunstwerk! Het Musiater en Welcom. In twaalf lessen leren kinderen een instrument bespelen in een orkest.  Aan het einde van de reeks mogen ze zelfs twee echte concerten geven met het orkest.