Woningbouw op voetbalveld Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen levert de helft van haar tweede veld in voor nieuwbouw. Burgemeester en wethouders van Montferland willen aan de Meikamerlaan in Nieuw-Dijk acht woningen realiseren, waarvoor een deel van het sportpark moet wijken. Als tegenprestatie wordt het trainingsveld van de vereniging omgebouwd tot wedstrijdveld.

sprinkhanen-logo-80Het woningbouwplan is in samenspraak met Sprinkhanen en de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk tot stand gekomen. Het dorp wilde een paar jaar geleden al uitbreiden. Destijds waren er plannen om op de hoek van de Bosstraat en Smallestraat 28 woningen te realiseren. “Dat wilde de provincie echter niet”, zegt wethouder Walter Gerritsen. “Er mocht van haar alleen in de kern van het dorp worden gebouwd.”

De gemeente beloofde vervolgens snel met een nieuw plan te komen. Dat werd een stuk kleiner dan het vorige en bestaat voorlopig uit de bouw van acht betaalbare woningen voor starters. “Als die woningen snel worden verkocht en er behoefte is aan meer, dan zoeken we verder naar extra nieuwbouwlocaties. Die zijn er op dit moment nog niet. Maar mochten er in de toekomst voorzieningen verdwijnen in het dorp, dan kan daar eventueel worden gebouwd.”

Het nieuwe plan wordt in juni voorgelegd aan de gemeenteraad. Als de raad er mee instemt en vervolgens alles meezit, kan er in de eerste helft van volgend jaar worden gestart met de bouw.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.