WO I door ogen van een vrouw in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait vrijdag 4 mei het meeslepende drama The Insult. De film begint een half uur later, om 20.30 uur, vanwege dodenherdenking.

The Insult.

De Libanese christen Toni morst water vanaf zijn balkon en maakt de Palestijnse bouwopzichter Yasser nat. Die komt verhaal halen, want er steekt een afvoerpijp uit Toni’s balkon die daar niet hoort. Omdat Toni geen zin heeft in gezeur, mondt het uit in ruzie, forse beledigingen, mislukte excuses en uiteindelijk een paar gebroken ribben. Het escaleert allemaal behoorlijk snel. Maar dat is nog maar het begin. Een rechtbankdrama volgt. Ruziën en beledigen wordt in The Insult haast tot kunst verheven, maar toch is het een liefdevol portret van het leven in Libanon.

Op maandag 7 mei wordt om 20 uur het historische drama Les Gardiennes vertoond. De film speelt zich af in 1915. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij vertrekken naar het oorlogsfront, is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. In Les Gardiennes zie je de Eerste Wereldoorlog door de ogen van een vrouw.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de films open.