Wielerronde van Stokkum voor 37ste keer van start

STOKKUM – De Wielerronde van Stokkum gaat zondag 6 mei voor de 37ste keer van start. De aanmeldingen voor de twee wedstrijden stromen momenteel binnen.

Foto Freddy van Dijken

Na de doorstart van vorig jaar kwamen er ook nu weer veel verzoeken bij het Wielercomité Stokkum binnen om de ronde weer te organiseren. Om 13.30 uur wordt gestart met de Sportklasse. De deelnemers aan de Sportklasse rijden in totaal 50 kilometer. Direct aansluitend, rond 14.45 uur, begint de wedstrijd voor de amateurs over 60 kilometer. “Op dit moment is het aantal vooraanmeldingen al meer dan vorig jaar”, vertelt Freddy van Dijken namens het Wielercomité Stokkum.

Dit jaar is er ook weer geluid en muziek langs het parcours, zodat bezoekers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de koers. In de bochten en langs het parcours worden inwoners van Stokkum gestimuleerd om er een gezellige middag van te maken en de renners aan te moedigen.

“Het Wielercomité Stokkum realiseert zich dat ze met het organiseren van zo’n evenement de toegankelijkheid van het dorp voor een deel van de dag beperkt”, zegt Van Dijken. “We doen er alles aan om de overlast te voorkomen. We zijn van mening dat we door het organiseren van dit soort evenementen het dorp Stokkum op de kaart zetten voor een breder publiek.”