Wandeltocht voor en naar droomhuis Het Kom-Fort

DIDAM – De toekomstige bewoners van Het Kom-Fort en hun ouders lopen woensdag 22 november een sponsorwandeltocht voor het nieuwe Driestroomhuis. Met de tocht hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes van het huis. Onlangs werd er ook al een benefietconcert gehouden met hetzelfde doel.

Ook toekomstig bewoonster Adriënne wandelt mee voor haar droomhuis Het Kom-Fort. Eind maart, begin april 2018 hoopt ze haar appartement op de tweede etage te kunnen inrichten.

“Er is veel geld nodig”, zegt Ludo Hageman, die het initiatief nam voor de wandeltocht. “Zo moet er een extra grote keuken komen, waar het zorgpaar voor de tien bewoners en het eigen gezin kan koken. Met het benefietconcert hebben we al 2120 euro opgehaald. Ook nu hopen weer de nodige sponsors te vinden, die ons willen steunen. Daarmee geven ze echt wat aan de bewoners.”

Wandelfan
Hageman organiseert de tocht, omdat ook zijn eigen dochter Adriënne (26) een appartement krijgt in Het Kom-Fort. Bovendien is hij, net als zijn vrouw Josephien, een grote wandelfan. Ook Adriënne wandelt graag. In 2016 mocht ze als parasporter tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse de laatste kilometers meelopen. “Ik ben samen met mijn vader over de finish gekomen”, vertelt ze trots. Daarmee kan ook Adriënne, net als haar ouders en oudste zus, zeggen dat ze de vierdaagse een keer heeft uitgelopen.

Woensdag 22 november loopt ze de laatste tien kilometer van de 30 kilometer lange sponsorwandeling mee. Deze start bij Driestroomhuis Droom in Elst, waar de wandelaars worden getrakteerd op koffie, thee en appeltaart. “Hier nemen we ook de Driestroom-vlag mee, die we in Didam op ons eigen huis zetten”, zegt Ludo Hageman. “Die dag wordt namelijk ook het hoogste punt van Het Kom-Fort gevierd met pannenbier.”

De eerste stop is na tien kilometer in Driestroomhuis Lingewaard in Huissen. Hier haken ook weer nieuwe wandelaars aan. “Het wordt een soort pelgrimstocht”, lacht Hageman. Adriënne stapt met haar medebewoner Erik Hendriks in na twintig kilometer bij zorgboerderij de Ooijsebrug in Groessen. “Hier werk ik ook twee dagen in de week”, vertelt Adriënne.

In Groessen krijgen de wandelaars soep met een broodje om genoeg energie op te doen voor de laatste kilometers naar Didam. Onderweg hebben ze nog één tussenstop op 2,5 kilometer van Het Kom-Fort. “Bij Tennisvereniging Didam sluit de rest van de groep aan, waaronder ook het zorgpaar en hun kinderen. Samen lopen we dan naar ons eigen droomhuis aan de Lupinestraat, waar we de vlag in top hangen.” De wandeltocht wordt in het bijzijn van de aannemer en bouwvakkers afgesloten met een hapje en een drankje, gesponsord door supermarkt Albert Heijn Didam en Buffet Service Didam.

Donatie
Wie de actie wil ondersteunen met een bedrag per kilometer of vrije gift kan een donatie overmaken op rekeningnummer NL06 RABO 0314 137939 t.n.v. Het Kom-Fort o.v.v. Sponsortocht. “Elke euro is welkom!”.