Vruutdruuvels op één, vier op een rij voor Torito’s

LOIL – De Vruutdruuvels zijn de grote winnaars van de optocht van de Vrolijke Drammers. Met hun wagen Ni-js werd de groep eerste in de Loilse koningsklasse, de getrokken wagens. De jubilarissen van De Boezemvrienden moesten genoegen nemen met een tweede prijs. De Snotapen werden derde.

De Vruutdruuvels wonnen de koningsklasse.

De Vruutdruuvels wonnen de koningsklasse.

Bij de zelfrijdende wagens ging de eerste prijs voor de vierde achtereenvolgende keer naar De Torito’s. De groep van prins Rick won met de wagen ‘Ben jij al Dönor?’. In deze klasse werden de samenwerkende Rakkenakkies en Sökkels tweede. Een derde plaats was er voor De Nachtegaals.

In de categorie loopgroepen groot wonnen de Buutenbeentjes. De tweede en derde prijs waren respectievelijk voor De Moeraskikkers en Warboel. Bij de kleine loopgroepen ging de eerste prijs naar De Dolle Mina’s. Gevolgd door de Olleke-Bollekes en Bekiek Ut. Bij de duo’s werden de Plathaantjes één. Zij lieten de Woeste Wiev en Edje en Geertje achter zich.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.