Vrijwilligers SV Loil naar Veltins brouwerij en Arena

LOIL – Als beloning voor hun inzet, bood het bestuur van SV Loil de vrijwilligers van de voetbalvereniging maandag 29 september een dagje naar de Veltins brouwerij en Arena in Gelsenkirchen aan.

Veltins (640x425)Naast de vutploeg, trainers, verenigingsscheidsrechters, leiders, grensrechters en andere vrijwilligers rondom wedstrijden en trainingen kon SV Loil de afgelopen jaren rekenen op vele vrijwilligers die onder andere de renovatie van de kantine en het plein bij de kleedkamers en de aanleg van het kunstgrasveld mogelijk maakten. Ook wordt altijd met succes een beroep op hen gedaan voor de barbezetting van de kantine.

Om 8 uur ‘s morgens vertrok een dubbeldeksbus met 76 vrijwilligers van de vereniging naar Sauerland. Daar werd eerst een bezoek gebracht aan de Veltins brouwerij. Na een rondleiding door de fabriek werd iedereen getrakteerd op een prima lunch. “Nou ja lunch”, zegt Tonnie Peters, “schnitzel met aardappelen en ‘frische’ Veltins. Tussendoor zorgde de ‘ceremoniemeester’ voor een vrolijke noot met een ludieke loterij en het vertellen van anekdotes en moppen.”

Hierna werd de terugreis ingezet met een tussenstop bij de Veltins Arena van Schalke’04 in Gelsenkirchen. “Een prachtig stadion aan de buitenkant”, vertelt Peters. “Want omdat Schalke’04 de volgende dag thuis moest spelen voor de Champions League, bleef de binnenkant verborgen. De UEFA liet namelijk geen bezoekers meer toe.”

De terugreis naar Loil werd dan ook wat eerder ingezet en daar stonden Toon van de Berg en Gaby de vrijwilligers al in de viswagen op te wachten. Zij boden vis, friet en snacks aan voor iedereen. Met deze lekkere geste en een naborrel in de kantine werd een gezellige dag afgesloten.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.