Vrijwilligers Staatsbosbeheer te gast bij Vrienden van de Nevelhorst

DIDAM – Zestig vrijwilligers en tien boswachters uit de Achterhoek kwamen woensdag 18 oktober naar buurtschap de Greffelkamp om elkaar te ontmoeten en om groepservaringen uit te wisselen. Na een welkomstwoordje door Franc Scheerder, voorzitter van Vrienden van de Nevelhorst, begonnen de vrijwilligers, aan een wandeltocht door het natuurgebied rondom ‘de Baerle’ en de Nevelhorst.

Voorzitter Franc Scheerder van Vrienden van de Nevelhorst heeft de vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer welkom. Foto Arnold van Kevelaar

“Velen waren onder de indruk van ons werkgebied door de afwisseling van bospercelen, watergangen en poelen, stukken grasland en landbouwgronden met diverse gewassen”, zegt Arnold van Kevelaar, bestuurslid bij Vrienden van de Nevelhorst. “Ook was iedereen verrast over de uitgezette en goed onderhouden wandelroutes. Maar bij het zien van ons werkmateriaal, onder andere vier tractoren en een graafmachine, liep bij de meeste vrijwilligers het water uit de mond.”

Na de koffie gaf Els Duba van de Stichting Tekenbeetziekten een interessante presentatie over tekenbeten en de ziekte van Lyme. Tekenbeten komen steeds vaker voor in Nederland. “Daarom wil deze stichting meer bekendheid en voldoende aandacht genereren over deze vreselijke ziekte.” Na deze presentatie genoten de vrijwilligers gezamenlijk van een heerlijk buffet aangeboden door Staatsbosbeheer en met zorg bereid door het personeel van de Westernboerderij.