Vrienden Meulenvelden schenken Didam duofiets

DIDAM – Jarenlang hebben ze ervoor gespaard, de Vrienden van Bruisend Meulenvelden. Maar zaterdagmiddag konden ze dan eindelijk de duofiets overhandigen aan Liemerij. De instelling voor ouderenzorg in Meulenvelden krijgt de duofiets in beheer. “Onder voorbehoud dat iedere Didammer met een beperking er gebruik van kan maken”, zegt Rosita Beekhuijsen.

Nadat teamleider Harold Koerntjes (rechts) van Liemerij Meulenvelden de duofiets in ontvangst had genomen, reed hij met bewoner meneer Van Dulmen zaterdagmiddag nog een rondje.

Beekhuijsen beheert de financiën van de stichting Vrienden van Bruisend Meulenvelden. Samen met voorzitter Wil Kroesen en secretaris Willemien Wiersma organiseerde ze de afgelopen jaren tal van activiteiten om het benodigde geld voor de duofiets bij elkaar te krijgen.

“Ik werd gek van alle bingo’s die we hebben gehouden, maar ze leverden veel geld op”, vertelt Beekhuijsen. “Daarnaast hebben we onder andere loten verkocht en stonden we op alle kerst- en voorjaarsmarkten in het dorp. Toen we ruim 4100 euro hadden gespaard, zei teamleider Harold Koerntjes van Liemerije Meulenvelden ‘dan doen wij de rest erbij’.” Zo kon hij zaterdagmiddag eindelijk de fiets in ontvangst nemen.

Scheidend voorzitter Wil Kroese reed de driewieler samen met bewoner meneer Van Dulmen, tijdens de viering van Burendag, Meulenvelden binnen. “Op een duofiets zit je met z’n tweeën naast elkaar”, legt Willemien Wiersma uit. “De persoon zonder beperking trapt, stuurt en remt, degenen men een beperking trapt alleen losjes mee. Dat is goed voor de knieën en spieren en je bent bovendien lekker buiten bezig.”

Liemerij heeft nu twee duofietsen in gebruik. De fiets, aangeboden door de Vrienden van Bruisend Meulenvelden, kan dus ook door bewoners van buiten het woonzorgcentrum worden gebruikt. “In Didam, Loil en Nieuw-Dijk wonen genoeg mensen met een beperking, die we er een plezier mee kunnen doen”, weet Wiersma. “Zij kunnen de fiets voor een ritje ophalen bij Liemerije.”

Activiteiten
Nu het geld voor de duofiets bijeen is gebracht, zit het werk voor de stichting Vrienden van Bruisend Meulenvelden er echter niet op. Ze blijven activiteiten organiseren voor de bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook voor de andere inwoners van Didam. Zo werd er vorige week met succes een eerste kunstroute gehouden en zijn er alweer volop ideeën voor nieuwe activiteiten.

“Dat doen we allemaal samen met Burgers van Diem en Liemerij”, zegt Beekhuijsen. “We denken bijvoorbeeld aan een korenfestival op een aantal zaterdagavonden. Verder is het mijn wens om samen met diverse verenigingen nog eens een grote musical te houden. Op die manier proberen we ook jonge mensen naar Meulenvelden te trekken.”

Vrijwilligers
Daarvoor heeft de stichting echter wel extra vrijwilligers nodig. “Met het vertrek van Wil zijn we nog maar met z’n tweeën. We zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuwe mensen.” Zij kunnen voor meer informatie contact opnemen met Rosita Beekhuijsen (0316-263620, r.beekhuijsenmik@upcmail.nl) of Willemien Wiersma (0316-785290, wilwiersma@kpnmail.nl).