Vierde Stokkum Alt-Herren Toernooi op sportpark ‘t Broek

STOKKUM – Voetbalvereniging Stokkum houdt zaterdag 25 augustus voor het vierde achtereenvolgende jaar het ‘Stokkum Alt-Herren Toernooi’. De wedstrijden op sportcomplex ‘t Broek beginnen om 12 uur.

Aan het toernooi doen teams uit onder andere Stokkum, ’s-Heerenberg, Zeddam, Azewijn, Didam en Lengel mee. Net als vorig jaar heeft het toernooi ook een internationaal tintje. Het team Metalcom uit Tsjechie is weer aanwezig, evenals Eintracht Emmerich. De gemiddelde leeftijd van een Alt-Herrenteam is 40+.

“Door lichamelijke klachten is het vaak niet mogelijk om wekelijks de 90 minuten vol te maken”, vertelt Bert Römer namens VV Stokkum. “Om toch bij het voetbal betrokken te blijven en om actief bezig te zijn, worden er door diverse verenigingen onderling voor deze veteranen toernooitjes gehouden. De term ‘Alt-Herren’ is afgekeken van onze oosterburen. In ons land noemen we het veteranenteams, maar Alt-Herren klinkt veel beter.”

Het mooie van het toernooi is dat er veel spelers meedoen, die een jaar zo’n twintig, dertig jaar geleden nog tegen elkaar voetbalden in hun eerste elftallen. “Oude tijden herleven”, zegt Römer. “De dag staat dan ook in het teken van sportiviteit en Duitse Gemütlichkeit. Tijdens en tussen de wedstrijden door is er voldoende tijd om oude herinneringen met elkaar op te halen en te herbeleven. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.”

Wedstrijden
Het deelnemersveld bestaat uit twaalf teams. Elk team heeft zes veldspelers en één keeper. De wedstrijden duren vijftien minuten en worden gespeeld in twee poules. Na de poulewedstrijden zijn de finalewedstrijden. De finale vindt om ongeveer 15.30 uur plaats. Iedereen is welkom om zijn of haar favoriete team aan te moedigen. Voor de kinderen is er een springkussen. Ook is er een kleine loterij.