Vers Toneel speelt nieuwe productie (W)raak

’s-HEERENBERG – Vers Toneel speelt op 19 en 20 november de nieuwe productie (W)raak in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. De voorstelling wordt opnieuw helemaal tot stand gebracht door de spelende jongeren zelf.

De spelers van (W)raak van boven naar beneden van links naar rechts: Jolande Bronkhorst, Jikke Boekhoudt, Babette Zwetsloot, Floor Seegers, Esmée Rieken, Julian Radstake, Denis van Rooij, Kay Esman, Céline Rieken, Calista Hendricksen, Hanneke Evers, Laurine Amting en  Carlijn Zwetsloot. Niet op de foto: Seraphina van Rooij, Serena Tundo, Anton Frauenfelder en Gerrit Bloemendal. Foto Vers Toneel

De spelers van (W)raak. Foto Vers Toneel

Stel je voor: je zit op een middelbare school waar iets afschuwelijks gebeurt. Maar niemand weet wie het heeft gedaan. Iedereen heeft wel een goede reden om het te doen. Wat gebeurt er dan? Gaat achterdocht overheersen? Worden er in het wantrouwen vriendschappen verbroken? Worden mensen tot zondebok gemaakt? Of ontstaat er juist een nieuwe verbondenheid?

Dit zijn de ingrediënten van het nieuwe toneelstuk dat Vers Toneel in november op de planken brengt. Bijzonder aan deze voorstelling is dat de spelers worden versterkt door drie gastspelers van het ook in ’s-Heerenberg actieve Theater2000. “Dit levert een mooie samenwerking op, waarbij jeugdige enthousiasme en ervaring elkaar prachtig aanvullen”, zegt regisseur Jop Geven.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.