Tweede paasmarkt in Gildegebouw Stokkum voor Terre des Hommes

STOKKUM – In het Gildegebouw in Stokkum wordt op palmzondag 25 maart voor het tweede achtereenvolgende jaar een paasmarkt gehouden. De paasmarkt begint om 11 uur en eindigt om 15 uur.

Het organisatiecomité van de paasmarkt.

In 2017 was er tijdens palmpasen een eerste paasmarkt in het gildehuis. Dat was een groot succes. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de bijdrage van sponsoren werd er ruim 2000 euro ingezameld voor het goede doel ‘Terre des Hommes’.

De paasmarkt krijgt dit jaar dan ook een vervolg. In het Gildegebouw zijn zijn zondag 25 maart onder andere paasbloemstukken en geschenkartikelen te koop. Daarnaast zijn er oliebollen en drankjes verkrijgbaar. Voor de kinderen is er een spellenhoek, waar ze een kaart kunnen kopen voor 5 euro. Hiermee kunnen ze eieren schilderen en versieren, een palmpasenstok versieren met diverse soorten snoep, een glas limonade en een chocolade ei krijgen en paaseieren zoeken.

Ook kunnen de kinderen zich laten schminken. Er loopt bovendien een paashaas rond die eieren verstopt, maar telkens vergeet waar hij ze verstopt heeft. Voor de ouders is er een gezellige koffiehoek, waar ze een kop koffie, thee of een drankje kunnen kopen. Verder is er een loterij, waarbij diverse prijzen, cadeaubonnen en lekkernijen te winnen zijn. Naast de normale loten wordt er onder de aanwezigen elk uur een gratis taart verloot met een gratis lot. De opbrengst van dit alles gaat wederom naar het goede doel Terre des Hommes.