Tweede gezinsdag Gabriëlparochie in en om Mariakerk

DIDAM – De Gabriëlparochie houdt rond en in de Mariakerk in Didam op zaterdag 9 juni voor de tweede keer een gezinsdag. In het dorp is een vossenjacht met Bijbelse figuren en er wordt samen geschilderd, muziek gemaakt, gevierd en gegeten.

Vorig jaar werd er voor het eerst een gezinsdag gehouden voor jonge gezinnen.

“Jonge gezinnen zie je met het doopsel, de communie en het vormsel, maar verder missen we de feeling met deze groep”, zegt pastoraal werker Guus van der Ploeg. “Op deze manier willen we graag in contact komen met onze gezinnen. Geloven en naar de kerk gaan, is geen vanzelfsprekendheid meer. We moeten daarom extra activiteiten organiseren om de mensen te bereiken.”

Zo zijn er door het jaar heen al diverse Gabriëlmomenten, waarbij de parochie in contact probeert te komen met al haar parochianen. Naast de Gabriëldag werd er twee jaar geleden voor het eerst een gezamenlijke Hemelvaart- en Driekoningenviering gehouden. “Net als vorig jaar houden we ook nu weer een middag of dag met en voor de kinderen. Die moet vooral gezellig en actief, maar ook inspirerend zijn. Geloven is een werkwoord. Dat moet je doen.”

De gezinsmiddag begint om 13.30 uur met een inloop in de grote tent naast de Mariakerk. Daarna vindt er in het dorp een Bijbelse vossenjacht plaats. Vervolgens wordt er met het gezin een schilderij gemaakt. “Verder gaan we aan de slag met muziek en studeren we liedjes in die we tijdens de viering samen kunnen zingen. Na de viering sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.”

Ouders of grootouders met jonge kinderen kunnen zich voor de gezinsmiddag aanmelden bij Guus van der Ploeg via g.vanderploeg@parochiegabriel.nl. “Het liefst zo snel mogelijk, zodat we op tijd weten hoeveel mensen er ongeveer komen.”