Tulpenmanie tijdens negende editie Diemse Filmdagen

DIDAM – Filmhuis Didam opent op vrijdag 3 november de negende editie van De Diemse Filmdagen (DDF). Bezoekers worden door Burgers van Diem ontvangen met een hapje en een drankje. Sidika neemt vanaf 19 uur en in de pauze met klassiek pianospel de muzikale omlijsting voor haar rekening.

Op zaterdagavond 4 november draait de tragikomedie Tulipani in Filmhuis Didam.

Om 20 uur wordt de film Tulip Fever vertoond. Een film over ware liefde tijdens de 17e eeuwse tulpenmanie in Amsterdam, toen tulpen meer waard waren dan goud. Deze film is ook op maandag 6 november om 20 uur te zien.

Op zaterdag 4 november draait vanaf 20 uur Tulipani, een tragikomedie die op sprookjesachtige wijze beschrijft hoe een Zeeuwse boer, een romanticus, na de watersnoodramp van 1953 naar het zuiden van Italië fietst. Hier kweekt hij aan de rand van een klein dorpje tulpen en groeit daarmee uit tot een levende legende. Een Italiaanse politie-inspecteur probeert 30 jaar later de werkelijke gebeurtenissen te achterhalen.

Ook zaterdagavond worden de bezoekers ontvangen met een hapje en een drankje. De muzikale wordt vanaf 19 uur en in de pauze verzorgd door de Americana coverband Crash Out uit Zevenaar.

Familiefilm
De familiefilm Vaiana van Disney is zondag 5 november om 13.30 uur te zien. De avontuurlijke Vaiana wil de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Met Maui, een halfgod, zeilt ze in een spannende ontdekkingsreis over de oceaan. Daarin nemen zij het dapper op tegen monsters die hun missie proberen te dwarsbomen. Uiteindelijk ontdekt Vaiana dat waar zij naar op zoek is: haar identiteit.

De Diemse Filmdagen worden zondagavond afgesloten met de Nederlandse film In Blue.

Afsluiting
Om 20 uur wordt het feestelijke DDF-weekend afgesloten met de Nederlandse film In Blue. De Nederlandse stewardess Lin helpt tijdens een vlucht naar Boekarest bij een bevalling, waardoor verborgen emoties bij haar loskomen. De volgende dag rijdt haar taxi de weesjongen Nicu aan, een 15-jarige jongen die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft. Deze ontmoeting leidt tot een bijzondere band, die heen en weer slingert tussen een moeder- en zoonrelatie, vriendschap en liefde. Peter Westera verzorgt om 19 uur en in de pauze de muzikale omlijsting met pianospel.

Filmhuis Didam is gevestigd in Meulenvelden, gebouw Waverlo, aan de Kerkstraat. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website www.filmhuisdidam.nl.