Truckersrun voor kinderen met levensbedreigende ziekte

LENGEL/KALKAR – In attractiepark Wunderland Kalkar wordt zaterdag 7 juni het truckersfestival ‘Wunderland Kalkar On Wheels’ gehouden. Het festival begint om 10 uur en duurt tot 23 uur.

Zaterdag heeft er bij Wunderland Kalkar een Truckersfestival plaats.
Zaterdag heeft er bij Wunderland Kalkar een Truckersfestival plaats.

‘Wunderland Kalkar On Wheels’ is een truckers- en liefdadigheidsfestival met onder andere een truck- en oldtimershow, een modelbouwdemonstratie, een race ’n rally, beurskramen trucks bij nacht en live muziek. Belangrijk onderdeel van het festijn is een truckersrun voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

“Er doen ruim tachtig trucks mee zonder oplegger, die in colonne door Duitsland en Nederland rijden”, vertelt initiatiefnemer Jos Broeks. “We hebben een route uitgezet van ongeveer 75 kilometer, die in ongeveer drie uur wordt gereden. Iedere chauffeur neemt een kind met een levenbedreigende ziekte mee in zijn wagen.”

Broeks is vrachtwagenchauffeur bij logistiek bedrijf JCL in ’s-Heerenberg. De Lengelnaar neemt zelf Bram Frauenfelder wel eens mee in zijn vrachtwagen. “Die jongen heeft een verstandelijke beperking en is helemaal gek van trucks”, zegt Broeks. “Tijdens één van die ritjes is het idee ontstaan om een toertocht voor zieke kinderen door ’s-Heerenberg te organiseren. Samen met Frits Frauenfelder, de vader van Bram, ben ik hier vervolgens mee aan de slag gegaan.”

Omdat in ’s-Heerenberg geen terrein werd gevonden om een dergelijk evenement te organiseren, week Broeks uit naar het Duitse Kalkar, net over de grens. Daarbij kreeg hij alle medewerking van Wunderland Kalkar en van Truckersclub Millingen. “Truckersclub Millingen doet met haar chauffeurs mee aan het evenement”, zegt Broeks. “De hele dag wordt gepresenteerd door RadioNL. Zij zorgen voor het entertainment, waarbij artiesten als De Barghse Jonges, De Boetners, Bjorn Litjes en Duo Twiz Live op de Wim Bosman bühne staan.”