Muziek en veel extra’s op tiende editie Diemse Filmdagen

DIDAM – In Meulenvelden vindt dit weekend de tiende editie van de Diemse Filmdagen (DDF) plaats. Op vrijdag 2, 3 en 4 november zijn er uiteraard veel films te zien in Filmhuis Didam, is er muziek en zorgt Burgers van Diem voor een hapje en een drankje.

De avonturenfilm Papillon is vrijdagavond te zien.

Op vrijdag 2 november is de opening van de Diemse Filmdagen met de remake van de avonturenfilm Papillon. Op zaterdag 3 november is de romantische Nederlandse komedie Doris te zien, met een hoofdrol van Tjitske Reidinga, bekend van Gooise vrouwen. En zondag 4 november vertoont het filmhuis een muzikale documentaire over Whitney Houston. Op alle avonden is het filmhuis geopend vanaf 19 uur.

Papillon
Papillon is de remake van de Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige roman van Henri Charrière. Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans-Guyana. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen en doet er alles aan om op vrije voeten te komen. De voorstelling begint om 20 uur. Bezoekers worden al om 19 uur feestelijk ontvangen met live muziek op de gitaar en piano.

Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in Doris.

Doris
Doris gaat over het leven van Doris Doorenbos, gespeeld door Tjitske Reidinga. Aan de vooravond van haar 45ste verjaardag is Doris, een gescheiden vrouw met twee kinderen, op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen. Voorafgaand aan de film, die zaterdag om 20 uur begint, en in de pauze is er accordeonmuziek van Theo Scholten te horen.

Whitney
De documentaire Whitney vertelt het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. Het is de eerste documentaire over Whitney Houston, die officieel werd goedgekeurd door de erfgenamen. Met nog nooit eerder vertoonde beelden van Whitney, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews. De muziek wordt tijdens deze avond verzorgd door Three of a Kind.

Reserveren voor de films kan via de website www.filmhuisdidam.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. Tijdens de Diemse Filmdagen is Filmhuis Didam al om 19 uur open. De bezoekers kunnen dan luisteren naar live muziek.