Thriller en drama op programma Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam heeft de komende dagen weer twee films geprogrammeerd. Vanavond draait de thriller Bankier van het verzet. Maandagavond is in de filmzaal in Meulenvelden het drama Benzinho te zien. Beide films beginnen om 20 uur.

Bankier van het verzet. Foto Mark van Aller

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen ervan af weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Benzinho
Benzinho gaat over Irene, die met haar man Klaus en hun vier zoons vlakbij Rio de Janeiro woont. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde geen gebrek in dit licht chaotische huishouden. Hun oudste zoon Fernando is een getalenteerd handbalspeler en wordt gescout door een Duitse profclub. Irene wist dat er een dag zou komen dat ze haar kind los zou moeten laten, maar met dit scenario had ze geen rekening gehouden. Toch heeft ze slechts een paar dagen om haar eigen angsten te overwinnen en haar zoon de wijde wereld in te laten trekken.

Kaarten voor de films zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open.