Theater, hapje en drankje voor Montferlandse mantelzorgers

’s-HEERENBERG – De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg is op 10 november. Rond deze datum vinden in het hele land activiteiten plaats om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het Steunpunt Mantelzorg van Welcom organiseert dit jaar twee theatervoorstellingen voor alle mantelzorgers in de gemeente Montferland.

Dag van de Mantelzorg in 2016.

Mantelzorgers worden op 8 en 10 november uitgenodigd in Theater Barghse Huus in ’s-Heerenberg. Op woensdag 8 november is een voorstelling over en voor mantelzorgers te zien. Met ‘Over de kopzorg’ van theaterbureau Klinker hoopt Welcom mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Zij worden om 19 uur ontvangen met koffie en gebak. De voorstelling begint om 19.30 uur, waarna ze vanaf 20.30 uur worden getrakteerd op een hapjesbuffet met een drankje.

Op vrijdagmiddag 10 november is de Omdenkshow van Ja-maar. Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Het is een theatraal programma over omdenken en verandering. Mantelzorgers worden die vrijdag om 14.30 uur ontvangen met koffie en gebak. De voorstelling begint een half uur laten. De middag wordt ook dan afgesloten met een buffet en een drankje.

Deelname voor mantelzorgers is gratis. Aanmelden kan tot 26 oktober. Dit kan via de website www.iedereenwelcom.nl of telefonisch via de Welzijnslijn van Welcom, 0316-292828. De Dag van de Mantelzorg wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland.