The Shape of Water eenmalig in filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – In filmhuis Barghse Huus draait vrijdag 8 juni om 20 uur The Shape of Water. Deze film wist binnen een jaar tijd 58 nominaties en zestien prijzen in de wacht te slepen.

De koude oorlog woedt en zet de spanningen op scherp. Amerika en Rusland werken hardnekkig aan geheime experimenten. Elisa, die niet kan praten, ontdekt dat één van de experimenten om een visachtig wezen met menselijke trekken gaat. Het blijkt de laatste van zijn soort te zijn en Elisa voelt al snel empathie voor het intelligente en fascinerende dier. Het wezen wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om te worden gebruikt in het leger en/of de ruimtevaart. Dit drijft Elisa ertoe het wezen te helpen ontsnappen uit het lab.

Dit romantische onderwatersprookje van Guillermo del Toro won twee Golden Globes en een Gouden Leeuw. Daarnaast werd de film genomineerd voor maar liefst dertien Oscars, waarvan het er vier won. The Shape of Water is slechts eenmalig te zien in filmhuis Barghse Huus. Kaarten zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.