Tanja Loeff opnieuw lijsttrekker CDA Montferland

BEEK – Tanja Loeff-Hageman is tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 opnieuw lijsttrekker voor het CDA Montferland. Ook in 2014 was de Didamse lijsttrekker en behaalde de partij liefst elf van de 23 raadszetels.

Loeff-Hageman werd vorige week maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Montferland in ’t Heuveltje in Beek voorgedragen als lijsttrekker en unaniem herkozen. “Met Tanja aan het roer gaan we volgend jaar voor minstens twaalf van de 25 raadszetels”, toonde voorzitter Hans Stein zich ambitieus. “Uiteraard gaan we daarvoor”, reageerde Loeff. Al realiseerde ze zich ook dat dit lastig wordt. “We gaan een lastige en mooie periode tegemoet, waarin ik jullie allemaal hard nodig heb.”

Het streven van het CDA Montferland blijft daarbij hetzelfde als de afgelopen vier jaar. “We willen weer de grootste lokale partij van Montferland worden”, zei Loeff. “Het liefst met een raadslid uit iedere kern van de gemeente. Maar daar zullen we hard aan moeten trekken. Die uitdaging wil ik graag met jullie aangaan.”

De partij moet het dan in elk geval zonder Harry Peters en Theo Melissen doen. De twee raadsleden uit respectievelijk Didam en Nieuw-Dijk stellen zich niet meer herkiesbaar. Melissen zat liefst drie periodes voor het CDA Montferland in de raad en Peters twee.

“Verder hebben we ontheffing aangevraagd voor Frank Tiemessen en Theo Bolder”, vertelde Hans Stein. Tiemessen zit al vijf termijn voor het CDA in de raad en Bolder vier. “We zijn zeer tevreden over hun optreden. Zij vertegenwoordigen Nieuw-Dijk en Azewijn op een uitstekende manier. Hopelijk mogen ze dat nog jaren doen.”