TaLENTEnconcert De Club Didam

DIDAM – De leden van Muziekvereniging De Club laten op 26 maart bij Jan&Jan in Didam hun talent laten horen. In het programma voor de pauze van dit lenteconcert spelen leden in verschillende samenstellingen een afwisselend programma. Na de pauze is het A-orkest aan de beurt met een uitdagend repertoire.

Het klarinetensemble.

Het klarinetensemble.

Van solisten tot een septet en van hobo tot slagwerk. Er komt van alles voorbij op deze zondagmorgen. Klassieke muziek die het publiek zeker herkent, zoals Water Music van George Frideric Händel, uitgevoerd door een klassiek kwintet en Procession of the Sardar van Michail Ippolitov-Ivanov dat door een klarinetkwartet vertolkt wordt. Maar ook meer recente muziek komt voorbij, als Stay with me van Sam Smith gespeeld door twee trompettisten en een drummer. Solisten laten zich op piano begeleiden of spelen mee met een cd. Beginnende talenten en ervaren muzikanten wisselen elkaar af op twee podia.

Het A-orkest speelt onder andere Jupiter en the Bringer of Jollity uit de Planets van Gustav Holst. Vrolijke klanken hoort het publiek ook in Theatre Music van Philip Sparke en Serenade, dat Derek Bourgeois schreef om zijn bruiloftsgasten te plakken. La Leyenda del Beso hoort het publiek de romantiek in deze Zarzuela. Het concert wordt afgesloten met een fraaie concertmars, Artemis van Jan van der Roost.

Het concert begint om 10.30 uur en is gratis toegankelijk.Facebooktwittergoogle_plus

Karin van der Velden
Over de schrijver
Karin van der Velden van Tekst&Co Montferland ondersteunt ZZP'ers en MKB-bedrijven op het gebied van Commercie&Communicatie. Van Persbericht tot PR-campagne. Bij Stem van Montferland publiceert zij regelmatig nieuws voor en over Montferlandse bedrijven, organisaties en verenigingen.