Tachtig golfers slaan balletje voor Bergh in het Zadel

BORGHEES (D) – Het golfseizoen van Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding is vorige week vrijdag op een enkele stevige regenbui na uitstekend begonnen. Tachtig golfers kwamen die dag naar Borghees om een balletje te slaan, sommigen fanatiek, anderen voor wie de après-golf zeker zo belangrijk was, wat losser.

De dag kende een serieus begin. Arts-onderzoeker van het Prinses Máximaziekenhuis in Utrecht, Esther Hulleman, kwam vertellen over het ondermeer door Bergh in het Zadel gefinancierde onderzoek naar verbetering van de behandeling van hersentumoren bij kinderen. Dat de golfers ook geïnteresseerd zijn in kankeronderzoek bleek uit de aandacht voor het onderwerp.

Belangrijke inkomstenbron
Het jaarlijkse golftoernooi is, naast de vierjaarlijkse fietstocht komend jaar naar Leipzig en terug en de Ambassadeurs, één van de belangrijke inkomstenbronnen voor Bergh in het Zadel. Organisator Gerard Hendriksen was dan ook blij met de grote opkomst. “Aanvankelijk verliep de inschrijving wat moeizaam en leek het of we op zestig deelnemers zouden blijven steken, maar de laatste dagen kwamen er veel golfers bij, waardoor we vandaag tachtig deelnemers hebben.”

De GolfdagBergh werd dit keer geteisterd door enkele fikse regenbuien, maar slechts een klein aantal spelers zocht tussendoor het restaurant van Borghees op. De meesten speelden gewoon door en volbrachten hun 18 holes en zochten toen pas het compleet gerenoveerde restaurant op.

Golfbaan Borghees ligt net over de grens bij ’s-Heerenberg. Deze veelgeprezen, prachtig gelegen baan heeft recent een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe, Nederlandse eigenaar liet onder meer het clubhuis grondig verbouwen tot een modern, multifunctioneel restaurant met bar. De keuken biedt een originele smeltkroes van Duitse en Nederlandse specialiteiten, met wisselende gerechten die steeds weer voor een aangename verrassing zorgen. Dat was ook zo tijdens het buffet na afloop.

Muzikaal intermezzo
Aan het begin van de après-golf was er voor de deelnemers een verrassing in de persoon van Annemiek van Doesburg. Zij is één van de doedelzakspelers van de Highland Valley Pipes en Drums uit Borculo, een doedelzakvereniging die ook al enkele malen optrad tijdens concerten van de Barghse Jonges. Zij speelde niet alleen enkele nummers, maar gaf ook uitleg over haar instrument, dat haar oorsprong ooit vond in het Midden-Oosten.

Gastvrouw Monic Rootinck wees, voordat ze met de prijsuitreiking begon, nog even op de overige golfdagen in 2018 en wel op 4 juli Rotary Bergh in Hoog Keppel, 31 augustus De Voortwisch in Winterswijk en 12 oktober op ‘t Zelle in Hengelo. Monic: “Allemaal dagen die helpen te zorgen dat ooit ieder kind genezen kan worden met een optimale kans van leven.”

Uitslagen
De uitslagen van de eerste GolfdagBergh luiden als volgt: dames: 1. Annie Plageman; 2. Petra Lubbers; heren: 1. Derk Wassink, 2. Jan Sybesma, 3. Ludwig Smits; nearest to the pin dames: Chantal van Halteren; heren: Jan Groot; nearest to the line: dames: Miriam Volkers; heren Rob Hesling; weekend Volvo rijden: Jan de Ruiters en Theo Reinders.