Supermarktacties Voedselbank Montferland

KILDER/ZEDDAM/BEEK – Voedselbank Montferland voert op vrijdag 4 september actie in de supermarkten in Beek, Kilder en Zeddam.

voedselbank algemeenKlanten worden bij de supermarkt Attent in Kilder en de Coop-supermarkten in Beek en Zeddam gevraagd om bij het winkelen iets meer te kopen en dat te bestemmen voor de voedselbank. Ter plekke kan dit voedsel afgegeven worden aan vrijwilligers van de voedselbank.

“Wekelijks zitten in de voedselpakketten gemiddeld 25 producten”, zegt Theo Reuling, voorzitter van Stichting Voedselbank Montferland. “Hiervan komen er minstens tien uit de voorraad die we onder andere vanuit acties bij supermarkten ontvangen. Daarom blijft deze actie hard nodig.” Vrijwilligers van de voedselbank reiken klanten in de supermarkten een folder aan met daarop de producten, waar het meeste behoefte aan is.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.