Subsidiepot gemeentelijk innovatiefonds nog vol

MONTFERLAND – Om innovatieve ideeën in het bedrijfsleven te stimuleren, heeft de gemeente Montferland een paar maanden geleden het innovatiefonds ingesteld. Ondernemingen van minimaal vijf personen kunnen vanuit dit fonds een maximale subsidie van 50.000 euro ontvangen. Tot nu toe heeft echter nog geen enkel bedrijf hiervan gebruik gemaakt.

“Misschien moeten we het fonds vanuit de gemeente actiever bij het bedrijfsleven promoten”, zegt wethouder Rob Visser. “Wellicht denken veel ondernemers dat het aanvragen van de subsidie heel lastig en tijdrovend is, maar we hebben het bewust laagdrempelig gehouden. Een aanvraag kan heel eenvoudig via onze website worden ingediend en wordt vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke commissie met mensen vanuit het bedrijfsleven.”

Het innovatiefonds is in het leven geroepen met als doel om de werkgelegenheid aan te jagen. In totaal zit er jaarlijks een bedrag van 100.000 euro in de pot. “Op het moment dat we het plafond raken, is het geld voor dat jaar op”, vertelt Visser. “Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.”

Ondanks dat er zich nog geen bedrijven hebben gemeld, gaat de wethouder er vanuit dat het innovatiefonds een succes wordt. “We richten ons nu nog alleen op bedrijven waar minimaal vijf personen werkzaam zijn”, zegt Visser. “Maar misschien laten we die grens op den duur wel los. Want wellicht zijn er veel serieuze startups, die nu niet in aanmerking komen, maar wel een geweldig innovatief of duurzaam idee hebben.”

Meer informatie over het innovatiefonds staat op www.montferland.info.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.