Straatmarkt, demonstraties en muziek in oranje Didam

DIDAM – Koningsdag is in Didam vanmorgen al vroeg begonnen met de straatmarkt voor de jeugd. Van 7 tot 14 uur verkopen de jeugdige ‘handelaren’ hun spullen in een groot deel van het centrum van Didam.

Ook vorig jaar waren er survivalactiviteiten in het Centrumpark.

Ook vorig jaar waren er survivalactiviteiten in het Centrumpark.

Om 9 uur zijn de gedecoreerden in het Albertusgebouw ontvangen. Vanaf 10 uur zijn zij uitgenodigd bij het voormalige gemeentehuis, waar de vlag wordt gehesen, burgemeester Ina Leppink een toespraak houdt en optredens plaatsvinden van de vendeliers en majorettes van schutterij St. Martinus Greffelkamp en Harmonie ‘De Club’ en Scouting Didam.

In het Centrumpark vinden van 10 tot 14 uur diverse scouting- en survivalactiviteiten plaats. Verder staan er springkussens in de markthal en bij Chinees Restaurant Azië, zijn er demonstraties van de Brandweer Didam en streetdance GoDiva ViVid op het voormalige gemeentehuisplein en is er linedance bij de markthal. Van 11 tot 14 uur wordt er een programma in Meulenvelden aangeboden met doorlopende optredens van Sign of Friendship en Mengelmoes en een afsluitende finale, mede verzorgd door de Träöters uit Doetinchem.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.