Stoelen de Dèèl voor KBO Beek en Loerbeek

LOERBEEK/BEEK – Marcel en Judith Beekman van Partycentrum de Dèèl in Loerbeek hebben vrijdag 6 juni 35 stoelen aan de KBO (Katholieke Belangenorganisatie voor senioren) Beek en Loerbeek geschonken. Dat gebeurde onder toeziend oog van Sylvia Verhaar, manager van de Montferlandse Uitdaging. Henk ter Voert nam de stoelen namens de KBO Beek en Loerbeek in ontvangst.

V.l.n.r.Henk ter Voert, Cherelle Aaldering en Marcel Beekman. Foto Jan Meurs
V.l.n.r.Henk ter Voert, Cherelle Aaldering en Marcel Beekman. Foto Jan Meurs

De ‘match’ kwam tot stand door Cherelle Aaldering, ‘jonge hond’ in de matchgroep van de Montferlandse Uitdaging. “Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Super dat de Dèèl op een dergelijk korte termijn deze wens van de Averhof kon vervullen”, zegt Aaldering.

“Bij de Averhof in Beek, een seniorencomplex met recreatieruimte, vinden bijeenkomsten plaats. Bij een grote opkomst hebben wij nu niet voldoende stoelen. Vandaar dat we een aanvraag hebben ingediend bij de Montferlandse Uitdaging”, vertelt Ter Voert.

Cherelle Aaldering, werkzaam bij Altop Kunststoftechniek in ’s-Heerenberg, wist wel raad met de aanvraag van de KBO. Bij Altop stonden stoelen van de Dèèl in opslag. Zij zocht contact met Marcel Beekman van de Dèèl en vertelde over de aanvraag. Beekman reageerde meteen heel enthousiast.

“Wij zijn, als maatschappelijk betrokken onderneming, natuurlijk gecharmeerd van de werkzaamheden van de Montferlandse Uitdaging”, zeggen Marcel en Judith Beekman. “Zoiets verdient dan ook de medewerking van elke onderneming die maatschappelijk wil werken. Hier mogen alle Montferlandse bedrijven zich achter scharen.” Bij de overhandiging van de stoelen was ook Kampioensbakker Paul Berntsen aanwezig met een ‘Held van de dag taart’.

Verenigingen of stichtingen die ook een vraag voor de Montferlandse Uitdaging hebben, kunnen via de website www.montferlandseuitdaging.nl een formulier downloaden, invullen en opsturen. De matchgroep komt 1 juli weer bijeen om de aanvragen te bespreken.