Sprinkhanen zet zegereeks voort

NIEUW-DIJK – De verwachtingen waren voor het duel Sprinkhanen-RKPSC hooggespannen. Dat had onder andere als reden dat de mannen van Frank Burgers in de laatst gespeelde wedstrijden veel punten hadden gepakt met uitstekend verzorgd voetbal.

Links aanvoerder Sjoerd Duis, rechts Erwin Kruis en op de achtergrond Luc te Koppele in actie voor Sprinkhanen tegen RKPSC. Foto Frank Buiting

Met een enigszins gehavend elftal, door het ontbreken van vaste krachten Maarten Berendsen en Jeroen Putman vanwege blessures, kwamen de Hanen in de eerste helft nauwelijks toe aan goed voetbal. Wellicht had dat ook te maken met de tactiek die oud-trainer Herman Ubbink van RKPSC had bedacht.

Ook kon het elftal uit Pannerden gebruik maken van geroutineerde spelers uit het tweede team dat deze zondag vrij was geroosterd door de KNVB. Met een jeugdig elftal, waaronder enkele junioren, werd vorige week in Pannerden tegen Doetinchem nog een grote kansloze nederlaag geleden.

RKPSC was zeker in het begin van de wedstrijd gevaarlijk en kreeg vele kansen, die echter onbenut bleven. Verder dan een kopbal op de lat van topscoorder Duchan Sommers kwam de gasten niet. Na de rust werd het meer een gelijkopgaande wedstrijd. In de 52e minuut zorgde good old Frans Driessen voor de 1-0 voorsprong.

Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide partijen kansen. Op het einde van de wedstrijd zorgde scheidsrechter Spexgoor uit Vragender nog voor de nodige spanning omdat hij liefst veertien minuten bijtrok na de reguliere speeltijd van negentig minuten. Gescoord werd er echter niet meer.

Het was voor Sprinkhanen de vijfde overwinning op rij en dus een prima tussenresultaat. In de 4e klasse D hebben de Hanen de minste tegengoals (doelgemiddelde 35-19 na zeventien wedstrijden), wat zeker ook te maken heeft met het uitstekende keeperswerk van Niek Bodd. Ook tegen RKPSC hield hij de nul vast met enkele fabuleuze reddingen. Door de uitstekende resultaten van de laatste weken gaan de Hanen samen met VIOD en VVG’25 op kop in de 3e periode met negen punten uit drie wedstrijden. Komende zondag volgt de uitwedstrijd tegen Etten.