Sprinkhanen zet zegereeks voort

NIEUW-DIJK – Op een goed bespeelbaar sportpark De Meikamer speelden ‘de Haantjes’ zondag weer een puike partij. De tegenstander SDZZ bleek daarbij duidelijk een maatje te klein.

Jan Strijbis (aan de bal) was zondag één van de betere spelers bij Sprinkhanen. Foto Frank Buiting

Zeker in de eerste twintig minuten werd met goed verzorgd positiespel het doel van de tegenstander gezocht. Het kon dan ook niet uitblijven dat in de 9e en 12e minuut werd gescoord door Maarten Berendsen en Remco Derksen, dit na een goede voorzet van Jan Strijbis. Uit het niets scoorde Mark Wiendels vervolgens op fraaie wijze de 2-1 voor SDZZ. In de 32e minuut zorgde Sjoerd Duis voor een verdiende 3-1 ruststand.

Ook in de tweede helft was Sprinkhanen de bovenliggende partij. Het enige manco van de thuisploeg was dat de vele kansen te weinig doelpunten opleverden. Pas in de 63e en 83e minuut lukte dit wel via Jan Srijbis en gelegenheidslinksbuiten Jorik Hebing, die in mocht vallen. In het laatste geval werd de inzet van Hebing nog van richting veranderd  door een SDZZ-speler.

Jan Strijbis behoorde vanwege zijn assists en een fraai doelpunt tot de betere spelers bij Sprinkhanen. Ook Frans Driessen gaf weer als vanouds leiding aan de achterhoede. Na acht wedstrijden en 21 punten staan de mannen van Frank Burgers op een keurige tweede plaats, na periodekampioen MvR uit ’s-Heerenberg, die slechts één puntje meer heeft.