Sprinkhanen toont veerkracht na slecht paasweekend

NIEUW-DIJK – Na het ronduit slechte paasweekend, waarbij uit het dubbele programma slecht één punt werd behaald, toonden de Haantjes zondag veerkracht en werd er verdiend gewonnen van koploper Westervoort.

Maarten Berendsen was zondag goed voor twee doelpunten van de Haantjes. Foto Frank Buiting

Met een toch enigszins gehavend elftal, omdat de broertjes Melissen bij het begin ontbraken en doelman Niek Bodd vanwege een blessure verstek moest laten gaan, werd dit fraaie resultaat behaald. Wel was Sjoerd Duis weer van de partij, wat het spel zeker ten goede kwam.

Na een kopbal van Maarten Berendsen lag al na vijf minuten de bal achter doelman Jasper Pijpers van Westervoort. Het duurde tot de 33e minuut voordat uit een vlotte aanval Twan van der Sterren met een kopbal via de onderkant van de lat de gelijkmaker scoorde.

Na de rust schoot Frans Driessen in de 48e minuut de thuisclub weer op voorsprong. De mooiste goal kwam tot stand via een vlekkeloze actie vanaf de rechterflank,die werd afgerond met een kopbal door Maarten Berendsen. Reserve doelman Luuk Koning van de Haantjes verrichtte hierna enkele nuttige reddingen, maar kon in de 82e minuut niet voorkomen dat Stefan Vleeming van Westervoort met een kopbal de stand terugbracht naar 3-2.

Westervoort drong hierna sterk aan op de gelijkmaker, maar mede door tactische ingrepen van trainer Herman Ubbink kon dit worden voorkomen. De beste man van het veld was echter scheidsrechter Reijbroek uit Wageningen, die door zijn conditie en loopvermogen overal aanwezig was en een puike wedstrijd floot.

De Haantjes bewezen met dit resultaat een grote dienst aan plaatsgenoot Ico Bod, hoofdtrainer van RKPSC. Zijn Pannerdense ploeg is nu koploper en heeft de meeste kans op een rechtstreekse promotie. De groen-zwarten uit Nieuw-Dijk doen zelf ook weer mee. Zij keren terug in de subtop en er is een grote kans dat plaats drie of vier op het einde van de competitie recht geeft op een periodetitel.

Op donderdagavond (aanvang 18.45 uur) speelt Sprinkhanen op sportpark De Meikamer de inhaalwedstrijd tegen MvR. Beide ploegen hebben momenteel evenveel punten.