Sprinkhanen opent met verdienstelijk gelijkspel

NIEUW-DIJK – Sprinkhanen kwam op de eerste competitiedag in de vierde klasse D tot een verdienstelijk gelijkspel tegen fusieclub HC’03. Het elftal van Frank Burgers week nogal af van het vorige seizoen. Zo verdwenen er drie spelers uit de selectie om hun moverende reden (Jorik Hebing, Edo Melissen en Jarl Bloem).

Frans Driessen, Sjoerd Duis en Necati Demiral in actie voor Sprinkhanen. Foto Frank Buiting

De nieuwe trainer, die de naar Pannerden vertrokken Herman Ubbink opvolgde, moest dus flink improviseren en aanpassen. Vooraf werd HC’03 gezien als een mogelijke titelkandidaat vanwege de aangetrokken versterkingen binnen hun selectie. Wat opviel was een wedstrijd met weinig krachtsverschil en uitstekend gegroepeerd en technisch verzorgd voetbal door beide elftallen.

Net voor de rust opende Bas Beursken met een uitstekende kopbal de score voor de Haantjes. Na de thee kwam HC’03 door communicatieruis in de achterhoede vrij goedkoop aan twee treffers. In de 53ste minuut werd het 1-1 door Daan Oortgiesen en tien minuten later werd het zelfs 1-2 door de van OBW teruggekeerde Daan Koenders. Enkele minuten later werd het 2-2, na een voorbereidende actie op links van Rob Gieling waarbij hij zijn tegenstander op het verkeerde been zette waardoor de na rust ingevallen Jeroen Tilleman beheerst kon scoren. Hierna golfde het spel op en neer en eindigde deze sportief gespeelde wedstrijd met een voor iedereen aanvaardbaar resultaat.

Rest nog te vermelden dat de debutanten het uitstekend deden. Vooral Necati Demiral speelde een uitstekende wedstrijd en gaf de gevaarlijk snelle Daan Koenders weinig kansen. Ook de tandem Gieling-Duis zorgde voor een goede spelverdeling. Komend weekend staat de derby Loil-Sprinkhanen op het programma. De wedstrijd op sportpark de Korenakker is al op zaterdagavond 10 september om 18 uur.