Sprinkhanen en Angerlo delen punten

NIEUW-DIJK – Sprinkhanen en Angerlo hebben in een onderling treffen in de vierde klasse D zondag de punten gedeeld. Op sportpark ‘de Meikamer’ werd het 2-2.

Foto Frank Buiting

De mannen van de trainers Peter Albers en Marchel Rooding kwamen sterk uit de startblokken en beheersten zeker in het eerste half uur de wedstrijd. Al in de 8e minuut bracht Angerlo de stand op 1-0 door een doelpunt van Simon Rooks. ‘De Haantjes’ kwamen maar sporadisch voor het doel van Angerlo, noemenswaardig hierbij waren de doelgerichte acties van Frans Driessen en Maarten Berendsen, maar daarmee is dan ook alles gezegd. De ruststand van 1-0 voor Angerlo gaf de situatie en krachtsverhouding dan ook goed weer.

Toen in de 53e minuut scheidsrechter Sanders uit Doetinchem een buitenspelsituatie anders beoordeelde dan de grensrechter van ‘De Haantjes’ kon Simon Rooks de stand op 2-0 brengen en leek de wedstrijd gespeeld. De spanning keerde in de 64e minuut terug toen na een scrimmage voor het doel van Angerlo Jeroen Tilleman beheerst raak schoot. Enkele minuten later moest Angerlo Vooruit met tien man verder nadat Jorden Brinkman als laatste man terecht een rode kaart kreeg na een grove tackel in een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen.

De terechte gelijkmaker werd in de 72e minuut gemaakt via een fraaie kopbal van uitblinker Sjoerd Duis. Angerlo Vooruit snakte naar het einde en kwam nog in de problemen toen de sterk spelende en kopsterke Kris Tammel door een vermoedelijke spierscheuring het veld vroegtijdig moest verlaten. Hierna heerste er enige wanorde in de defensie van Angerlo en verzuimde ‘De Haantjes’ de winnende treffer te maken.

Komende zondag is er weer een Montferland derby als MvR-Sprinkhanen op het programma staat.