Sprinkhanen als koploper derde speelronde in

NIEUW-DIJK – Wie vorige week kennis nam van de einduitslag van de wedstrijd Sprinkhanen-Doetinchem moet gedacht hebben dat het vast een walk-over was voor ‘de Haantjes’. Maar het tegendeel was zeker waar.

De wedstrijd was amper een minuut oud of Remco Derksen scoorde vanuit het niets. De tijd die volgde tot aan de rust was Doetinchem de bovenliggende partij met verzorgd technisch voetbal met doelgerichte dreiging. Verder dan een afgekeurd doelpunt in de tiende minuut kwam het echter niet, mede door de solide verdediging waarin keeper Niek Bodd weer eens uitblonk.

Na de rust was het een meer gelijk opgaande strijd. Met name Rob Gieling was dodelijk effectief toen hij na een kwartier binnen twee minuten voor de 2-0 en 3-0 zorgde. Het was weer Rob Gieling die in de 87ste minuut door de verdediging soleerde waarna Bas Beursken het karwei afmaakte en de stand op 4-0 bracht. Ver in de blessuretijd maakte Doetinchem nog een doelpunt via Rico Cancian.

Door dit resultaat mogen de Hanen zich koploper noemen in het nog prille begin van de competitie. Samenvattend kan toch worden gesteld dat de mannen van Frank Burgers twee overwinningen hebben behaald tegen ploegen die bijna zeker op het einde bovenin het linkerrijtje zijn terug te vinden.