Specialized Wielerronde van Didam

DIDAM – Naar verwachting gaan meer dan honderd renners uit heel Nederland op woensdag 25 juni met elkaar de strijd aan tijdens de Specialized Wielerronde van Didam.

Foto Dennis Buitelaar
Foto Dennis Buitelaar

De Specialized ronde van Didam begint om 18.30 uur met de Sportklasse. Om 20 uur sluiten de Elite-beloften en amateurs het programma af.

Verschillende regionale en nationale toppers hebben zich al ingeschreven voor de wedstrijd over respectievelijk 50 en 75 kilometer. Start en finish zijn op de Wilhelminastraat ter hoogte van de Mariakerk. De renners rijden hun rondjes door het centrum van Didam. Bewoners worden verzocht hun auto buiten het parcours te parkeren.

De wedstrijdorganisatie is ook dit jaar in handen van de Didamse stichting Wielerpromotion Montferland. Stichting Wielerpromotion Montferland is ook organisator van de Wielerronde Didam op Stelten en de Specialized Ronde van ‘s-Heerenberg. Stichting Wielerpromotion Montferland heeft als doel de wielersport in de gemeente Montferland te promoten. In het wielermerk Specialized heeft ze inmiddels een mooie hoofdsponsor gevonden, waarmee het voortbestaan van de Wielerronde van Didam gewaarborgd lijkt.