Spannende film sluit seizoen Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam sluit het seizoen vanavond (donderdag) af met de spannende Deense film ‘The Keeper of Lost Causes’.

the_keeper_of_lost_causes_51000031_st_6_s-high (640x357)De film is gebaseerd op de gelijknamige Deense bestseller (in het Nederlands vertaald als De vrouw in de kooi). Het tikkeltje vreemde politieduo Carl Mørck en Assad, is werkzaam op de afdeling Q: de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren.

Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw, Merete. Al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken van Scandinavië op zoek naar een psychopathische moordenaar. De waarheid blijkt erger dan ze zich konden inbeelden.

Deze film wordt gedraaid in samenwerking met de Bibliotheek Didam omdat het de Week van het Spannende Boek is. Wim van Diek van de bibliotheek leidt de film in. Op vertoon van de lidmaatschapskaart van de bibliotheek krijgen bezoekers een euro korting.

De film draait om 20 uur. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De entree bedraagt 6 euro. Meer informatie is te vinden op www.filmhuisdidam.nl.