Slag um de Ban in centrum Braamt

BRAAMT – Carnavalsvereniging de Nöttekrakers uit Braamt houdt op zondag 22 juni de ‘Slag um de Ban’. Dit evenement vindt één keer in de twee jaar plaats in het centrum van Braamt, bij het dorpsplein.

Slag um de Ban (1)De Slag um de Ban is een zeskamp. Teams van minimaal zes en maximaal tien personen strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De teams kunnen hierbij een zelfgemaakte joker inzetten bij het spel waarmee ze de meeste punten verwachten. Bij het spel waar de joker wordt ingezet, worden de behaalde punten namelijk verdubbeld. Tussen de spelrondes door is er een ‘rode draad spel’. Traditiegetrouw is dit het zwembad met een balk. Hierbij is het de bedoeling om droog op de balk te blijven zitten en de tegenstander in het koude water te krijgen.

Tussen de spelrondes door is er genoeg ontspanning en gezelligheid voor zowel deelnemers als toeschouwers. Voor de kinderen wordt er in de pauze ook een kleine activiteit gehouden.

De spelrondes starten om 11 uur en duren tot ongeveer 16 uur. De Slag um de Ban is dan nog niet afgelopen. Op het dorpsplein wordt dan nog een finalespel gespeeld. De prijsuitreiking wordt tenslotte gedaan door Prins Mike de 1ste. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan het team dat de origineelste joker heeft meegenomen. Aansluitend is er op het dorpsplein nog genoeg tijd om onder het genot van muziek, een hapje en een drankje na te praten over het evenement en de dag feestelijk af te sluiten.

Iedereen is welkom om het spectaculaire evenement te komen bekijken. Opgeven kan via de site www.nottekrakers.nl.