Sinterklaas logeert weer op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Huis Bergh heeft rondom het Sinterklaasfeest dit jaar twee programma’s. Welkom bij de Sint in het weekend van 25 en 26 november voor het hele gezin en Sint Nicolaas en zijn vrienden, dat doordeweeks speciaal voor schoolklassen te bezoeken is.

Ook dit jaar verblijft de Sint met veel verschillende Pieten weer in het kasteel in ’s-Heerenberg. Er is deze dagen van alles te doen in het kasteel. Kinderen kunnen pepernoten bakken en meedoen aan het pietenparcours om zo hun pietendiploma te verdienen. Er worden liedjes gezongen, samen muziek gemaakt en de voetjes gaan van de vloer met de pietendisco.

De postpiet heeft hulp nodig in de postkamer en de kinderen gaan op zoek naar hun verlanglijstje. Er kan een bezoek worden gebracht aan het woonvertrek, de slaapkamer van de Sint, en iedereen mag met de goedheiligman op de foto. Sinterklaas en zijn pieten ontvangen hun gasten zaterdag 25 en zondag 26 november van 10.00 tot 17.15 uur op kasteel Huis Bergh.

Scholen
In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht houdt Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel, waarbij aandacht wordt besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen. Het Sint-Nicolaas feest is natuurlijk niet weg te denken uit onze jeugd.

Alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 en meesters en juffen zijn welkom. Elk jaar heeft de Sintviering een thema. Dit jaar staat het thema vriendschap centraal. Wanneer is iemand je vriend? En wie zijn de vrienden van Sinterklaas? De kinderen gaan op ontdekkingsreis door het kasteel en komen in de vertrekken van Sinterklaas. Als de opdrachten gedaan zijn, kunnen de leerlingen de Sint in levende lijve ontmoeten.

Voor kaarten en informatie: www.welkombijdesint.nl of www.huisbergh.nl. Reserveer één van de programma’s of bel 0314-661281.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.