Intocht Sinterklaas in Montferland

MONTFERLAND – De intocht van Sinterklaas in Nederland is zaterdag 14 november in Meppel. Een dag later komen de Sint en zijn Pieten in Montferland aan. De Goedheiligman brengt onder andere een bezoek aan ’s-Heerenberg, Lengel, Didam, Loil en Nieuw-Dijk.

sinterklaas-in-berghDe intocht in Lengel en ’s-Heerenberg begint om 13.45 uur bij ’t Bosmanhuus in Lengel. Om 14.45 uur komt het gezelschap vervolgens aan bij het voormalige gemeentehuis in ’s-Heerenberg. Van 15.15 tot ongeveer half vijf is Sinterklaas voor alle kinderen uit Lengel en ’s-Heerenberg in Zalencentrum de Gracht.

In Didam vermaken de trouwe helpers van de Sint de kinderen vanaf 14.30 uur in Meulenvelden. Om 15 uur begint hier de Pietenshow, uitgevoerd door ‘Met Spaanse Groet’ uit Montferland.

Voor de kinderen uit Nieuw-Dijk komt Sinterklaas elk jaar naar restaurant Juffrouw Tok. Zondag is hij hier vanaf 11 uur met zijn Pieten te gast. Samen met Muziekvereniging DES hoopt de Goedheiligman er een gezellig feestje van te maken.

In Loil wordt het Sinterklaasfeest zondag in de Zomp gevierd in plaats van bij café zaal Hendriks. Om ongeveer 13.30 uur start er vanaf het kerkplein echter eerst een rondgang door het dorp, waarbij Sinterklaas en zijn gevolg worden opgehaald. In de Zomp verzorgen zij vervolgens een muzikale middag. Sint vraagt de kinderen in Loil voor hem te zingen, dansen of muziek te maken. Ook kunnen de kinderen van Humpie Dumpie en de St. Jozefschool hun gekleurde kleurplaat inleveren, die ze op school hebben gekregen.