Servicepunt Braamt geeft leefbaarheid dorp een boost

BRAAMT – Het Servicepunt Braamt opent op zaterdag 2 juni om 13 uur officieel de deuren. Met deze opening gaat een lang gekoesterde wens van een aantal inwoners van het dorp in vervulling.

Impressie van het nieuwe dorpshuis.

Na de sluiting van de laatste Braamtse supermarkt enkele jaren geleden, ontstond een gat in het sociale netwerk van de lokale bewoners. Daarom staken Wendy Schuirink en Irene Jansen, de initiatiefneemsters van het Servicepunt Braamt, begin vorig jaar de koppen bij elkaar. Het eerste resultaat was een ruwe schets en de oprichting van een projectgroep om het idee verder vorm te geven.

Ontmoeten
Doel van het Servicepunt is ‘het verbinden van dorpsgenoten die samen werken aan het versterken van hun eigen leefomgeving’. Dit betekent dat naast de bescheiden winkelfunctie voor de vergeten boodschappen, vooral het ontmoeten centraal staat. In het Servicepunt Braamt is daarom ruimte om onder het genot van een gratis kop koffie even bij te praten. Ook komen vraag en aanbod daar samen en kan er kennis worden gedeeld.

“De komst van het Servicepunt geeft de leefbaarheid in het dorp een boost”, zegt Wendy Schuirink. “Daarmee versterken we Braamt als vestigingsplaats voor starters en jonge gezinnen.”