Schutterij St. Martinus Greffelkamp huldigt leden

DIDAM – Schutterij St. Martinus Greffelkamp heeft zaterdag 11 november haar jaarlijkse St. Martinusfeest gevierd. Het feest begon ’s middags met een lampionnenoptocht. De tocht ging naar de Mariakerk waar voorganger Guus van de Ploeg een verhaal vertelde over St. Martinus.

Schutterij St. Martinus huldigt haar ereleden met v.l.n.r. Beppie en Chris Koenders, Dini en Jan de Reus en Ans en Harry Peters. Foto Harm Peters

Na de mis liepen de schutters en kinderen in een lange stoet terug naar verenigingsgebouw Ons Eigen Ding. Het was toen al donker waardoor het lichtje van de lampion nog beter tot zijn recht kwam. In het verenigingsgebouw werden de kinderen getrakteerd op iets lekkers en een poppenkastvoorstelling. Hierna was het feest voor de kinderen afgelopen.

Om 20 uur begon het feest voor de leden, waarbij een verschillende mensen werden gehuldigd vanwege hun trouwe lidmaatschap of bijzondere verdiensten voor de vereniging. Theo Jansen ontving voor zijn verdiensten voor de schutterij ‘de pluim’. Jansen is al zeker veertig jaar een trouwe helper bij de schietwedstrijden.

Ilona Keuben werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap en Gerrit Rasing kreeg een speldje op geprikt voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Mooie woorden waren er voor Chris Koenders en Jan de Reus. Zij werden gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap, maar zeker ook voor hun verdiensten voor de schutterij.

Lovende woorden waren er ook voor Harry Peters. Hij werd ook benoemd tot erelid van de schutterij. Hij kreeg deze titel voor zijn 25 jaar bestuurswerk en zijn bijzondere verdiensten voor St. Martinus Greffelkamp. Aansluitend mochten de jubilarissen en echtgenoten een vendelhulde in ontvangst nemen.