Schrijvers historische kinderboeken op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Kasteel Huis Bergh houdt op tweede pinksterdag, maandag 5 juni, een meet & greet met de Schrijvers van de Ronde Tafel. Op de landelijke Dag van het Kasteel schenkt Huis Bergh speciale aandacht aan schrijvers van historische boeken.

Er zijn diverse kinderactiviteiten. Zo krijgen kinderen bij binnenkomst een schrijverspaspoort waarbij ze het kasteel door moeten om schrijvers te ontmoeten en handtekeningen te vragen. Op diverse plaatsen in en bij het kasteel wordt voorgelezen. Kinderen kunnen met een speciale rondleiding mee, waarbij ze zich kunnen verkleden. Ook wordt op gezette tijden een historisch kinderboek verloot. Van 13 tot 14.15 uur staat de ridderslag gepland.

De Schrijvers van de Ronde Tafel zijn schrijvers van historische jeugdboeken. Het genootschap bestaat al meer dan vijftien jaar en inmiddels hebben de leden al heel wat boeken op hun naam staan. Deze boeken gaan over verschillende periodes in de geschiedenis, van de prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. Over grote en kleine gebeurtenissen. Zo willen ze de liefde voor geschiedenis overbrengen op de lezers.

De schrijvers Anneriek van Heugten, Arend van Dam, Agave Kruijssen, Gerard Sonnemans, Hans Kuyper, Annejoke Smids, Joyce Pool en Suzanne Woud zijn op 5 juni aanwezig in ‘s-Heerenberg. Meer informatie staat op www.huisbergh.nl.