SamenOm Challenge nieuw onderdeel Wielerfestival Montferland

’s-HEERENBERG – Het Wielerfestival Montferland wordt op 10 juni voor de zesde keer georganiseerd. Dit jaar kent het evenement twee pijlers: de Montferland Mountainbike Marathon en de Alliander SamenOm Challenge. De start en finish van beide onderdelen zijn bij Specialized in ’s-Heerenberg.

Wielerfestival Montferland bij kasteel Huis Bergh tijdens één van de voorgaande edities. Foto Léon van Bon

De Mountainbike Marathon staat open voor iedereen en een omloop van 50 kilometer door de Montferlandse bossen. Fanatieke bikers kunnen de ronde anderhalf of twee keer afleggen. De voorinschrijving is nog open tot 25 mei, maar mogelijk wordt de deelnamelimiet al voor die tijd bereikt. Er worden meer dan 1000 deelnemers verwacht. Voor mountainbikers van 12 tot 16 jaar is er een speciale wedstrijd van 25 kilometer.

Duurzame Mobiliteit
Het tweede onderdeel is de SamenOm Challenge. Dit is een nieuw initiatief van Alliander en Wielerfestival Montferland. SamenOm staat voor samen fietsen, slim met energie omgaan en meer gebruikmaken van Duurzame Mobiliteit. Het mooie van deze challenge is dat beginners en gevorderden welkom zijn en dat iedereen zelf bepaalt op welk soort fiets hij of zij de challenge fietst.

De SamenOm Challenge op 10 juni bestaat uit twee onderdelen, namelijk een ‘Real life adventure’ toertocht en een regelmatigheidsrace. Bij de toertocht rijden deelnemers van de ene aansprekende plek naar de andere aan de hand van opdrachten. Dus niet door enkel pijlen te volgen, zoals bij toertochten gebruikelijk. Zo beleven ze samen een leuk avontuur en genieten zij van de omgeving.

Tijdens de Regelmatigheidsrace op de afgesloten Beekseweg, tussen Zeddam en Beek, rijden teams vier rondes van zes kilometer zo regelmatig mogelijk, om zo de energie van het team zo slim mogelijk in te zetten. Zij vertrekken in een geneutraliseerd peloton achter een voorrijdwagen naar het parcours. Na afloop is er een Finish Festival bij Specialized in ‘s-Heerenberg, met bike expo, hersteldrank en muziek voor deelnemers en publiek.

Kijk voor meer informatie op www.wielerfestivalmontferland.nl. Afsluiting van wegen wordt op zondag 10 juni tot een minimum beperkt. Alleen de Beekseweg tussen Beek en Zeddam is enige uren geheel afgesloten. Er zijn duidelijke omleidingsroutes en bewoners worden vooraf geïnformeerd.